AYDIN / EFELER - Şehit Nusret Şen Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Okulumuzda Teknoloji Bağımlılığı Semineri Verildi.

Okulumuz rehber öğretmeni Saim SARIOĞLU tarafından, velilerimize yönelik, bilinçli ve güvenli internet kullanımı, internet ortamında çocukların cinsel istismarının önlenmesi ve teknoloji bağımlılığı konusunda seminer verilmiştir.

İnsan sosyal bir varlıktır ve insanı sosyal etkiletişimden uzaklaştıran, yalnızlaştıran her faktör uzun vadede ruh sağlığımızı tehdit etmektedir. Günümüz modern dünyasında teknolojik aletler (cep telefonu, tablet vb.), sosyal medya uygulamaları doğru kullanılmadığı takdirde önce birey, devamında da toplumların ruh sağlığını olumsuz etkilemekte, yaşadığımız dünyayı daha riskli bir dünya haline getirebilmektedir. Özellikle sosyal etkileşim ve iletişim becerilerinin sınırlı olduğu otizmde doğru kullanılmayan teknolojik enstrumanlar, yetersizliklerin daha da artmasına neden olmakta ve konunun uzmanları tarafından önerilmemektedir. Bu nedenle okulumuz rehber öğretmeni Saim SARIOĞLU tarafından, otizm engeli bulunan çocuklara sahip velilerimize, 21.12.2023 tarihinde, bilinçli ve güvenli internet kullanımı, internet ortamında çocukların cinsel istismarının önlenmesi ve teknoloji bağımlılığı konularında eğitim verilmiştir.

12-02-2024

Yayın: 12.02.2024 - Güncelleme: 12.02.2024 13:00 - Görüntülenme: 29